Bewoners Leiding 10A kunnen geen intrek nemen in nieuwe woningen

leiding 10A (2) (1)Jarenlang wachten was niet genoeg. Er komen nog enkele weken of maanden bij voor de mensen die een huis kregen te Leiding 10A. Het is namelijk toch niet helemaal af. Dat er bij de sleuteloverdracht door dhr. Rusland zo werd gehamerd op het afstraffen van hen die kritiek zouden hebben, deed al vermoeden dat er waarschijnlijk redenen zouden zijn om te klagen en dat blijkt nu reeds het geval te zijn.
Alleen maar hoofdbuizen
Het is zo dat er door het project momenteel alleen nog de hoofdbuizen voor de waterleiding lopen. Echter moet er nog een aansluiting worden gemaakt om het water vanuit Leiding 9 naar Leiding 10A te krijgen. De SWM heeft reeds een offerte gestuurd naar het managementteam Huisvesting, zodat de financiering in orde kan worden gemaakt. Als dat vlot gaat, zou er bij wijze van spreken binnen een week water door de kraan kunnen stromen. Maar daar is het niet mee gedaan. Er zijn namelijk nog helemaal geen aansluitingen die van de hoofdbuizen naar de woningen lopen. Of de overheid dat stukje gaat financieren, is nog niet duidelijk. Volgens een medewerker van SWM zijn de kosten voor die woningaansluiting niet zo hoog. Of het daadwerkelijk binnen een week geregeld is, durfde men niet aan te geven. ‘Indien het goedkeuren van die offerte niet vlot gaat, zou het weleens enige tijd kunnen duren voor er stromend water is in het nieuwe project. Ik waag me er echter niet aan om aan te geven of dat een maand of 2 of langer of korter zal gaan duren.’
‘Dubbele lasten betalen’
Voor de nieuwe bewoners betekent het dat ze dus nog geen intrek kunnen nemen in de woningen. Van een van hen horen wij dat er ook geen stroom is. Inmiddels is het wel zo dat mensen al aflossen voor het nieuwe huis en dus de komende tijd zitten opgescheept met dubbele lasten. Voor de nieuwe huizen bedraagt de aflossing ongeveer SRD 600 per maand. Voor sommigen is dat naast een huidige huur, die in het ergste geval in Euro’s of US dollars wordt betaald. Daar waar er licht gloorde aan de horizon zal men dus nog even moeten wachten voor de zon daadwerkelijk gaat schijnen.
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!