15-jarige vindt niet erg buitenvrouw te zijn

Een 15-jarig meisje vertelde gisteren in de rechtszaal ten overstaan van de rechter dat zij het niet erg vindt dat haar vriend van 35 jaar, een vrouw en 2 kinderen heeft. Doelbewust gaf zij een leeftijd van 17 jaar door aan haar vriend, terwijl zij al die tijd nog maar 14 was. Deze zaak kwam aan het licht toen het slachtoffer met de verdachte wegreed in een grijze wagen. Een anonieme beller speelde deze informatie door aan de moeder. Zij op haar beurt vroeg haar nichtje om een oogje in het zeil te houden. Het nichtje honoreerde het verzoek en zag tot haar schrik haar nicht, dus het slachtoffer, inderdaad uit een auto stappen.
De moeder verklaarde op de zitting dat het heel moeizaam ging. Op de zelfde dag ging zij met haar dochter naar de politie. Zij deed aangifte tegen de verdachte. Het meisje legde een zeer uitgebreide verklaring van wel 4 pagina’s af. Echter probeerde zij op de zitting tijdens haar getuigenis af te wijken. Uit haar relaas bleek dat zij bewust een hogere leeftijd had aangegeven. Op de vraag van rechter Daniëlle Karamatali verklaarde het slachtoffer dat zij dit deed omdat de verdachte, Radjesh, anders geen relatie met haar zou aangaan. Zij is zich ervan bewust dat een man geen seks mag hebben met een minderjarige. Op een vraag van advocaat Irvin Kanhai zei het meisje dat zij uit vrees voor haar moeder een verklaring bij de politie had afgelegd.
De moeder die ook als getuige optrad, gaf aan dat zij nooit zoiets van haar dochter had verwacht. Zij wil niet hebben dat haar dochter welke relatie dan ook moet aangaan. ‘Zij is nog minderjarig’, aldus de moeder. Opmerkelijk is wel dat het slachtoffer de rechter te kennen gaf het helemaal niet erg te vinden dat haar vriend vader is van 2 minderjarige kinderen. Als het aan haar ligt, mag Radjesh de relatie met zijn vrouw voortzetten en ook met haar. Na het getuigenverhoor deed advocaat Kanhai het verzoek om de vrijheidsbeneming van zijn cliënt op te schorten. Hij betoogde dat er geen straf is zonder schuld. Het slachtoffer had bewust een hogere leeftijd doorgespeeld. Volgens de raadsman ging deze zaak richting ontslag van alle rechtsvervolging.
De openbare aanklager, Shanta Mahadew, verzette zich tegen het verzoek en verzocht de rechter om de verdachte niet naar huis te sturen, omdat er nog ernstige bezwaren overeind staan. Zij gaf aan dat de verklaring van een schoolvriend van het slachtoffer de verklaring van haar ondersteunt welke zij bij de politie had afgelegd, namelijk dat Radjesh wist dat het meisje 14 jaar was. De magistraat wees het verzoek af en stelde de verdere behandeling uit tot 10 maart. De gevangenhouding van Radjeskoemar R. blijft gehandhaafd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!