Carla Heredia winnaar Subzonal Americas vrouwenschaaktoernooi

De top 5 van het Female Subzonal Americastoernooi, vlnr, Renusha Gajadin, Rosangela dos Ramos, Carla Heredia, Deborah Richards en Oriana Aponte (foto: Regillio Derby)
De top 5 van het Female Subzonal Americastoernooi, vlnr, Renusha Gajadin, Rosangela dos Ramos, Carla Heredia, Deborah Richards en Oriana Aponte (foto: Regillio Derby)
De Surinaamse Schaakbond heeft vrijdagavond met succes het Female Subzonal Americas schaaktoernooi afgesloten in Wyndham Garden. Op die dag werd de laatste tevens de 9de ronde afgewerkt. Grootmeester Carla Heredia uit Ecuador werd kampioen van dit toernooi. Ze eindigde weliswaar samen met Oriana Aponte uit Venezuela met 8 punten. Aponte werd semikampioen. Op de laatste speeldag hield de Surinaamse WFM Victoria Naipal de kampioen op remise. Aponte won van Rosangela dos Ramos. Desondank eindigde Dos Ramos op de vierde plaats, waardoor ze de Zonaltoernooi in El Salvador heeft gehaald. Dos Ramos werd geholpen door de Surinaamse collega’s, die de naaste concurrenten uit het buitenland het moeilijk maakten. Derde werd de Jamaicaanse Deborah Richards en als vijfde de Surinaamse Renusha Gajadin.

error: Kopiëren mag niet!