Villa Zapakara van China naar Brazilië

In Villa Zapakara is sinds augustus 2013 de tentoonstelling ‘De Qi van China’ te zien. “Qi is, volgens de Chinezen, de levenskracht die door ons allen stroomt en ons allen verbindt”, vertelt mevr. Lens, werkzaam bij het museum dat zich richt op kinderen. “We hebben inmiddels al meer dan 10.000 kinderen van diverse scholen gehad en de tentoonstelling blijft zeker nog tot mei 2015 zodat we zoveel mogelijk scholen langs kunnen laten komen.”
50.000 bezoekers
De tentoonstelling is een interactieve waarbij de kinderen zelf kunnen ervaren wat ‘Qi’ nou precies inhoudt. Volgens Lens komen er ook ouders langs met hun kinderen op de zaterdagen, die speciaal voor hen zijn opengesteld. “Maar omdat er zoveel scholen zijn, plannen we die ook in op de zaterdag. Als het kan, houden we ze vrij en dan zien we wel ouders komen die hun kind meenemen naar het museum maar natuurlijk nog niet zo veel als dat wij zouden willen!” Binnenkort mag het museum zijn 50.000ste bezoeker gaan verwelkomen. Een mooie mijlpaal voor het museum dat al sinds 2009 bestaat. Het onderwerp van de volgende tentoonstelling is ook al bekend. “We moeten nog wel gesprekken voeren, maar als alles goed gaat dan gaat de volgende tentoonstelling over Brazilië!” Lens raadt alle ouders aan hun kinderen naar het museum te brengen. “De tentoonstellingen die wij verzorgen, zijn interactief. Alle zintuigen van de kinderen worden geprikkeld. Het is dus niet zo dat ze alleen maar zullen kijken naar allerlei stoffige voorwerpen uit de oudheid!”
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!