Verdachte bedreigt getuige

De verdachte, Biondi P., uitte gisteren zware bedreigingen in de rechtszaal tegen het slachtoffer E.T.. Het slachtoffer legde bezwarende verklaringen tegen de verdachte af en deze laatste begon danig tekeer te gaan. De dienstdoende politieambtenaren konden de situatie in de rechtszaal snel herstellen. Kantonrechter Marrie Mettendaf waarschuwde de verdachte dat hij zich ordelijk moest gedragen en dat zij indien nodig maatregelen tegen hem zou treffen indien hij dat niet zou doen. Biondi P., alias Pokai, heeft tezamen en in vereniging met Lerby A., meer bekend als Langa Mang, en Steven W. het slachtoffer E.T. beroofd. E.T. heeft op 11 juli een aanrijding veroorzaakt met het voertuig, waarin de drie verdachten zaten. Vervolgens ontstond er een korte woordenwisseling tussen de partijen, waarna het slachtoffer van zijn bezittingen, waaronder een geldbedrag groot SRD 300 en twee mobiele toestellen, werd beroofd.
E.T. probeerde aan de situatie te ontkomen en rende het erf op van een onbekende. Hij was genoodzaakt om de deur van het huis in te trappen om zo aan de rovers te ontsnappen. Terwijl E.T. de deur intrapte, werd ook nog zijn tas inhoudende belangrijke bescheiden en een bepaald geldsbedrag weggerukt. E.T. gaf aan dat de andere getuige ‘Don’ ook zat in het voertuig van de rovers. Don ontkende op de zitting deel te hebben uitgemaakt van de beroving. Hij verklaarde dat hij een drukte op de weg zag en zo uit nieuwsgierigheid was gaan kijken wat er precies was gebeurd. Hij zag hoe de bezittingen van het slachtoffer werden onteigend. De verdachte Steven heeft wel bekend dat hij de SRD 300 en de twee mobiele toestellen heeft genomen, meer weet hij niet. De behandeling van de zaak wordt op 7 maart voortgezet.

error: Kopiëren mag niet!