Fraudezaak Surpost weer uitgesteld

De strafzaak tegen de twee ex-directieleden van Surpost, te weten Carlo Godliep en Steve Ravenberg, is op de zitting van donderdag 6 februari weer uitgesteld. Advocaat Stanley Marcia, die de verdediging voert van een van de verdachten, overhandigde twee stukken aan het gerecht. Volgens Marica horen deze stukken in het dossier thuis en niet op straat. Hij heeft de twee artikelen van het net gehaald en aan het gerecht overhandigd. Uit het onderzoek op de rechtszitting komt er weinig informatie los over de frauduleuze handelingen die zijn gepleegd. Marica had het over Parbocarib Trading Ltd. Uit het onderzoek blijkt dat er een contract loopt met het Surinaamse Postbedrijf (Surpost) voor 20 jaar. De overeenkomst werd in april 2002 gesloten. Surpost had daarbij bepaalde afspraken lopen.
De openbare aanklager had in een eerder stadium een strafvoorstel gepresenteerd tegen de drie verdachten, Carlo Godliep, Steve Ravenberg (ex-directieleden) en ex-douaneambtenaar Oemar Kariman. Tegen elk is er respectievelijk een celstraf van 18, 10 en 6 maanden met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist. Kantonrechter Sieglien Wijnhard stelde de verdere behandeling uit naar 20 maart 2014. Het drietal is momenteel op vrije voeten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!