Buurtmanagers door de jaren heen minder actief

De buurtmanagers zijn door de jaren heen verwaarloosd. Was er in 2005 in haast elke buurt een manager te bespeuren, is dat in 2014 niet meer het geval. Politievoorlichter Drophatie Ramkhelawan zegt dat deze politie-eenheid nog actief is. De buurtmanager moet een brug vormen tussen de politie en de samenleving. Gezien de binnenstad van Paramaribo, die vol zit met illegale venters, is de grote vraag in hoeverre deze eenheid nog actief is.
Deze speciale eenheid is aangesteld onder toenmalige minister Chandrikapersad Santhoki. Keshopersad Gangaram Panday, oud buurtmanager van Paramaribo Centrum, vraagt zich af in hoeverre de buurtmanagers actief zijn. Het buurtmanagersproject sloeg heel goed aan in de samenleving.
De werkzaamheden van de buurtmanager zijn om andere buurtruzies op te lossen, drugsplekken op te sporen en het allerbelangrijkste als brug functioneren tussen de gemeenschap en de politie. De buurtmanagers gaan te voet of met de brom door de wijken. Ramkhelawan geeft aan dat de buurtmanagers voor het beroep getraind zijn. Ramkhelawan geeft ook aan dat de buurtmanagers aan een evaluatie toe zijn. Nu zijn de grenzen ook verlegd, en hun werkruimte is vergroot.
Keshopersad geeft aan dat hij in zijn periode als buurtmanager zich enorm heeft ingezet voor de ordening van Paramaribo Centrum, vooral wat betreft de illegale straatventers. Met inzet van Keshopersad bestaat nu ook de Kwakoe Markt.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!