Nieuw jeugdparlement wordt zaterdag geïnstalleerd

Aanstaande zaterdag heeft Suriname officieel een nieuw Nationaal Jeugdparlement (NJP). De nieuwbakken jeugdparlementariërs worden door de president geïnstalleerd in het KKF-gebouw. Samen met de jeugdparlementariërs worden ook de Caricom youth ambassadors en de millennium development goals ambassadors geïnstalleerd.
Op 10 december 2013 hebben de verkiezingen plaatsgevonden van het NJP. De gekozen leden van Paramaribo zijn S. Naarden, D. Vrede, K. Acton, Z. Van Throo, M. Abili, D. Prade, G. Grootfaam, K. Ansoe en O. Babel. District Wanica zal vertegenwoordigd worden door R. Harribhajan, P. Sital, S. Karso en I. Alberg. Het district Nickerie heeft als vertegenwoordigers J. Tjon a Tsoi, S. Mahabier en P. Hardien. Voor Commewijne zijn gekozen N. Soekhai en R. Ramsahai. Namens Sipaliwini gaat het om D. Adjako en E. Sampie en in Brokopondo om C. Baabo en M. Poeketie. Marowijne zal vertegenwoordigd worden door J. Bado en O. Djoe. De Paranen D. Baisie en M. Sabajo zijn ook gekozen. De twee zetels van Saramacca worden bezet door S. Jethoe en V. Mangre. In Coronie werd gekozen N. Boldewijn. Van de 122.000 stemgerechtigde jongeren, hebben 29.968 gebruik gemaakt van hun stemrecht. Sarafina Naarden en Konrad Acton behaalden de meeste stemmen bij deze verkiezing. Het nieuwe jeugdparlement zal bestaan uit 18 heren en 11 dames.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!