Supo presenteert nominaties Suripoku Awards

De Stichting Supo heeft de nominaties bekendgemaakt voor de tweede Suripoku Awards show, die op 5 maart 2014 in TBL Cinema’s wordt gehouden. De show is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij awards worden uitgereikt aan de Surinaamse artiesten. Sabrina Meerzorg geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de stichting sinds 2011 werkt aan het verder ontwikkelen van de Surinaamse muziek. De stichting doet dit door verschillende activiteiten te ontplooien. Een van de activiteiten is de Suripoku Hitshow. Deze hitshow is een wekelijkse hitparade aan muziek, welke via verschillende media afgedraaid wordt. De top 5 komt tot stand aan de hand van de airplay van Surinaamse muziek op de diverse radiostations en op basis van de populariteit. Verder is er een Suripoku tv-show, Suripoku Radio en de Suripoku Awards. De tweede Suripoku Award Show draait om het succes van de Surinaamse muziek en de artiesten in 2013. Aan de hand van de hitlijsten van de Suripoku Hitshow 2013, zijn er 5 categorieën van nominaties samengesteld.
In elke categorie zijn er 5 nominaties. Klinkende namen als Kenny B, Jonh Clay, Tekisha Abel, Dantisia Sahadewsingh, Pearl Jozefzoon prijken op deze lijsten. Voor beste duo/groep zijn onder andere Sabakoe en Aptijt genomineerd. Voor beste Suripoki 2013 kunnen onder meer Pinda, Sorry for you and Dikke Vouwen in aanmerking komen. De organisatie heeft een nieuw element aan de tweede award show toegevoegd. Uit de 3 categorieën ‘beste mannelijke soloartiest’ en ‘beste vrouwelijke soloartiest’ en ‘beste nieuwkomer’ zal een artiest uitgeloot wordt die gekleed zal worden door een modeontwerper.
Het publiek mag vanaf dinsdag 4 februari om 12.00 uur haar stem uitbrengen op haar favoriet in de verschillende categorieën. Per IP-adres kan er 1 keer gestemd worden. Vanaf 18 februari zullen 3 stemlocaties ingericht worden, alwaar het publiek haar stem kan uitbrengen.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!