Minov heeft al directeurskandidaten op het oog

Na bijkans 4 weken is er nog geen nieuwe directeur benoemd op het ministerie van Onderwijs en Volkontwikkeling (Minov). Juan Pawiroredjo, hoofd van de afdeling Voorlichting, zegt dat er wel geschikte kandidaten bekend zijn bij het ministerie, maar dat er nog geen keus is gevallen.
Wie de kandidaten zijn, houdt het ministerie voorlopig geheim. Grace Malm-Lackin werd op juli 2012 directeur op Minov en werd na ongeveer een jaar ontheven uit haar functie. Kenneth Biervliet werd toen bij missive ingesteld als waarnemend directeur en moest eerder in januari de kantoorsleutels inleveren samen met het hoofd van Voorlichting, Sheila Mijnals. Roy Narain neemt nu waar als directeur op het ministerie. De minister die bijkans een jaar aanzit, heeft vorig jaar twee PL-toppers, Hendrik Jamaludin en Kenneth Karijomengolo, ontheven uit hun functie met als doel het ministerie te ‘depolitiseren’.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!