Drugsverdachte krijgt 12 maanden

Kantonrechter Albert Ramnewash heeft de verdachte Brian Amelo een gevangenisstraf opgelegd van 12 maanden, waarvan 7 voorwaardelijk. Ook legde de magistraat hem een proeftijd op van 3 jaar met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest, een geldboete van SRD 1500, subsidiair 1 maand hechtenis, en verbeurdverklaring van de hoeveelheid drugs. Hij gelastte ook nog de gevangenhouding van de verdachte. Brian heeft op 25 september gepoogd een hoeveelheid aardvruchten, waaronder zoete patat, gevuld met 70 gram cocaïne in een pakket van de student S. uit te voeren naar Nederland. De getuigen M. en S., beide studenten, hebben aangegeven dat zij op 24 september enkele spullen, waaronder zoete patat en groenten, op de markt waren gaan kopen om vervolgens voor de vriend van S., een zekere Revelino, in Nederland te versturen. Doordat S. haar legitimatiebewijs thuis was vergeten, besloten zij om de gekochte spullen de volgende dag op de post te doen.
De volgende deden zij samen de spullen op de post. Ze zetten op aangeven van Revelino, die tevens een vriend is van Amelo, enkele zakken gevuld met aardvruchten ook in de doos. Deze zakken waren door Brian aan S. overhandigd, nadat hij in opdracht van zijn vriend Revelino de zakken moest ophalen bij een vreemde man, die hem nabij apotheek Ligeon opwachtte. Bij het uitvoeren van een scancontrole trof de douane de drugs in de dozen aan. Volgens raadsman Derby bestonden er veel twijfels of de drugs in de zoete patat van zijn cliënt of in die van S. zat. ‘Hij heeft slechts goederen in opdracht van een vriend afgegeven. Verder weet hij niets’, zei de raadsman. Ook haalde hij aan dat het adres van S. als ongunstig wordt aangeduid door de Narcoticabrigade. De magistraat hield bij de strafoplegging rekening met de persoon en de omstandigheden waarin de verdachte verkeerde en vond dat hij wel verantwoordelijk was voor het verstrekken van de drugs. Voor de overige feiten werd hij vrijgesproken.

error: Kopiëren mag niet!