Zeven jaar geëist tegen roversbende

De openbare aanklager, Roy Elgin, eiste gisteren een gevangenisstraf van zeven jaren tegen elk van de twee verdachten, die zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal middels geweldpleging. Emanuel D. en Ruwan D. worden ervan verdacht tezamen en in vereniging op 6 september 2013 een overval in een woning te hebben gepleegd. Volgens verklaringen lag de benadeelde op die bewuste avond in zijn woning te slapen. Toen hij op een gegeven moment zijn ogen openmaakte, zag hij twee heren voor hem staan. Eén van de verdachten, een zekere Popo, was bekend bij het slachtoffer. De rovers waren gewapend met een jachtgeweer. Toen het slachtoffer het wapen afhandig probeerde te maken, kwam de tweede verdachte ineens met een mes op hem af. In opdracht van deze Popo moest hij twee tot drie messteken toebrengen aan het slachtoffer. Als gevolg hiervan liep het slachtoffer drie steekverwondingen op aan zijn bovenarm en was hij genoodzaakt om bloedend het huis uit te rennen. De derde verdachte in deze zaak is al eerder in vrijheid gesteld. De raadslieden, Lobo en San A Jong, vroegen om vrijspraak voor Gregory J., aangezien er volgens hun maar één verklaring was tegen hun cliënt en dus niet voldoende bewijs dat hij schuldig zou zijn. De zaak wordt op 31 maart voortgezet.

error: Kopiëren mag niet!