Tien jaar geëist tegen rovende Brazilianen

Het Openbaar Ministerie eiste gisteren tegen elk van de twee verdachten, Raimundo V. en Romario A., een onvoorwaardelijke celstraf van tien jaar met aftrek. Zij worden ervan beschuldigd op 4 maart van het afgelopen jaar een gewapende overval te hebben gepleegd in het district Sipaliwini. Op die bewuste dag werd telefonisch doorgespeeld dat twee Brazilianen een goudkamp hadden overvallen en dat er een slachtoffer was met een schotverwonding in de buikstreek. De politie werd daarnaar toe gedirigeerd en het bleek dat het slachtoffer naar de Franse kant was vertrokken voor behandeling. Een ondernemer was tijdens de beroving beschoten. Een van de verdachten werd positief herkend. De aangever gaf een duidelijke beschrijving van de dader.
De man met het jachtgeweer had aan beide armen tatoeages. Tijdens het wegvluchten werd er in de wilde weg geschoten. Daarbij schoof het masker van de verdachte van zijn gezicht en hij was duidelijk te zien en te herkennen. Het slachtoffer werd gisteren gehoord. Hij gaf aan nog steeds last te ondervinden van de schotwond. Rekening houdend met de persoon van de verdachten eiste het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Roy Elgin, een straf van tien jaar onvoorwaardelijk tegen elk. De raadslieden schrokken hevig van de forse eis en verzochten de rechter om op een ander moment te mogen pleiten. Zij willen alles op een rijtje zetten alvorens zij overgaan tot hun pleidooi. Het tweetal blijft in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!