Oud bekende rover afgestraft met vier jaar

George Afonsoewa moet vier jaar brommen. Dit vonnis is conform de eis. Afonsoewa leefde in de hoop dat kantonrechter Maytrie Kuldipsing de eis van officier van justitie, Roy Elgin, enigszins zou verminderen. Advocaat Oscar Koulen had zelfs voor vrijspraak gepleit. Echter achtte de rechter het bewijs wettig en overtuigend geleverd. De magistraat velde gisteren vonnis in deze case. Op die bewuste dag pleegde Afonsoewa samen met twee anderen een beroving, waarbij er niet geschroomd werd om vuurwapengeweld aan te wenden. De verdachte en zijn comparant werden positief herkend. Op een heel slimme wijze kwam de benadeelde erachter wie zijn mobiele telefoon had meegenomen.
De rovers gingen ervandoor met meer dan 200 gram ruw goud en vijf mobiele telefoons. Uit een verklaring blijkt dat de aangever zich voordeed als te zijn een Dominicaanse dame en verzond een pingverzoek op een van de gestolen telefoons. De verdachte gaf een fictieve naam door, maar plaatste zijn foto op het chatprofiel. De aangever wendde zich tot de politie en overhandigde een kopie foto van de verdachte. Hij had Afonsoewa meteen herkend als te zijn de crimineel die een flash light bij zich had ten tijde van de overval. De verdachte ontkende steevast betrokken te zijn geweest bij de gewapende beroving.
Rechter Kuldipsing constateerde tegenstrijdigheid in de verklaring van de verdachte. In eerste instantie verklaarde Afonsoewa dat hij de telefoon in pand had genomen. Later kwam hij met een andere lezing dat hij de telefoon aan iemand had verpand, omdat hij in geldnood verkeerde. Rekening houdend met de persoon van de verdachte, hij is een oud bekende van de politie, veroordeelde de rechter hem tot een gevangenisstraf van vier jaar met aftrek. Hij zit vanaf 22 februari 2013 vast.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!