Benschop geïnstalleerd als bevelhebber Nationaal Leger

benschop web en krant.3President Desi Bouterse, die tevens opperbevelhebber is van het Nationaal Leger, heeft Ronnie Benschop tijdens een plechtige ceremonie in de Memre Buku Kazerne beëdigd tot bevelhebber alsook brigade- generaal van het Nationaal Leger. Bij deze plechtigheid werd kolonel A. Jardim beëdigd tot plaatsvervanger van de bevelhebber. Na hem volgden de benoemingen van de overige leden van de legerleiding; de chef-staf en de commandanten van de Landmacht, de Militaire Politie, de Luchtmacht en de Marine. Benschop gaf in zijn toespraak aan dat hem de ruimte geboden moet worden om onafhankelijk beslissingen te kunnen nemen. Hij gaf verder aan dat er hard gewerkt zal worden aan de discipline binnen het leger en de rechtspositie van de militairen. Volgens Benschop zijn rust en veiligheid een van de belangrijkste speerpunten van het Nationaal Leger.

error: Kopiëren mag niet!