Korpschef niet tevreden met prestatie KPS

IFHet Korps Politie Suriname (KPS) staat voor grote uitdagingen. Deze uitspraak deed Korpschef Humphrey Tjin Liep Sjie op de Police Award Night in de KKF Beurshal. Tjin Liep Sjie vertelde dat het aantal overvallen in 2013 drastisch gestegen is en ziet hij ook dat de gevallen van berovingen en inbraken heel hoog blijven. Op jaarbasis heeft het KPS nog steeds met ongeveer 4000 inbraken te maken en ongeveer 1000 berovingen. ‘Alleen maar verdachten opsluiten en daarna de gemeenschap insturen, levert geen soelaas’, zei de korpschef. De mensen die in de inrichtingen terechtkomen, moeten goed worden opgevangen en ook goed begeleid en geresocialiseerd worden. Voor wat dat betreft, heeft het KPS nog een lange weg te gaan.
Vorig jaar is het oplossingspercentage met 20% verhoogd. Ook het aantal aanhoudingen, ingevorderde rijbewijzen en andere indicatoren zijn drastisch verhoogd. Dit streeft het KPS in 2014 weer te doen. ‘We beseffen als politieorganisatie dat als wij het roer niet bijstellen, dat deze trend van stijging van overvallen zich kan blijven voortzetten’, zei de politiebaas. De cijfers van het vorig jaar worden volgens de korpschef niet als alarmerend gezien, maar hij blijft toch bezorgd en wil niet dat de overvallen verder zullen stijgen. Tjin Liep Sjie gaf aan het gehele KPS de uitdaging om te werken met de 20% norm. Hij wil dat de prestaties van het KPS met 20% omhoog gaan en dat het aantal klachten tegen de politie ook met 20% omlaag gaat.
Vorig jaar zijn ongeveer 100.000 bekeuringen ingesteld. Deze bekeuringen bestonden voor een heel groot deel uit autobestuurders. Het aantal verkeersdoden onder bromfietsers in 2013 is ongeveer 50%. Zaken als bromfietscertificeringen en inrichting van de wegen voor deze groep weggebruikers geniet ook prioriteit. Volgens Tjin Liep Sjie wordt er heel veel onveiligheid in het verkeer veroorzaakt door bromfietsers, terwijl zij juist een kwetsbare groep is in het verkeer.

error: Kopiëren mag niet!