Balker kijkt uit naar wetsproducten ter bescherming consument

3balkerRudy Balker, voorzitter van de Consumentenbond, zegt dat er zo snel mogelijk een wet moet komen om nepproducten te verwijderen van de schappen. De Consumentenbond is niet bevoegd om nepproducten te verwijderen uit de winkels. De verkoop van nepproducten noemt Balker misleidende reclame. En in de meeste gevallen weten de winkeliers niet eens dat ze nepproducten op hun schappen hebben, zegt de voorzitter.
In Amerika is er een organisatie die zich sterk maakt om wereldwijd nepproducten van de schappen te halen. Ook met de Consumentenbond in Suriname is de Amerikaanse organisatie een samenwerking aangegaan. Balker kon aan Dagblad Suriname echter de naam van de Amerikaanse organisatie niet aangeven.
Zo zijn er dus een aantal winkels bezocht, maar er is gestuit op een aantal problemen, zoals onvoldoende wetgeving. Er zou volgens Balker meer voorlichting moeten komen naar de winkeliers toe. ‘Als er nu alle nepproducten van de schappen worden gehaald, hebben de ondernemers enorme verliezen.’
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!