15-jarige bromfietser 6e verkeersdode

Aanrijding SaramaccaDe 15-jarige bromfietser, van wie zijn personalia nog onbekend is, is gistermiddag omstreeks 12.15 tegen een vrachtwagen, die een container vervoerde aangekomen aan de Wayamboweg. Het slachtoffer kwam ter plaatse te overlijden. Gebleken is dat de bromfietser reed over voornoemde weg komende van Monkshoop gaande richting de Kwattaweg. Ter hoogte van km 29 moeten weggebruikers in verband met asfaltbergingswerkzaamheden hun vaart verminderen. Een personenauto die voor de bromfiets reed verminderde vaart. De bromfietser week uit naar rechts en haalde hierbij zijn voorrijder in. Tijdens die inhaalmanoeuvre kwam een vrachtwagen met een container uit tegenovergestelde rijrichting. Deze bestuurder van de vrachtwagen probeerde de aanrijding te voorkomen en week uiterste naar links uit, doch kwam de achterkant van de container tegen de bromfietser aan. De jongen kwam te vallen en stierf ter plaatse. De vrachtwagenbestuurder die in het bezit is van een geldig rijbewijs verkeerde niet onder invloed van alcohol en kwam met de schrik vrij. Het ontzielde lichaam van de tiener is voor sectie in beslag genomen. De Gewestelijke Politie Commandant van Saramacca, Jerry Djamat betreurt dit geval ten zeerste.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!