Caricom-agenda baart Caic zorgen

Ramesh Dookhoo, president van de Caribbean Association of Industry and Commerce Inc. (Caic) en de Guyana Manufacturers’ and Services Association (GMSA), is naar Suriname afgereisd om een algemene CAIC-vergadering te houden. De CAIC vertegenwoordigt de belangen van de Caribische private sector in verschillende regionale en internationale vergaderingen. Bij deze organisatie zijn ook alle kamers van koophandel in het Caribisch gebied aangesloten. Verder waren Anil Padarath, ondervoorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken Suriname, en Nigel John van Grenada als vicevoorzitters van de Caic aanwezig. Dookhoo geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de Caic zich zorgen maakt om de agenda van de Caricom. Hij zegt dat er verschillende barrières te bespeuren zijn in de diverse Caricom-landen die de handel belemmeren. De Caic zal druk uitoefenen op de Caricom om ervoor te zorgen dat de barrières in de diverse lidlanden opgeheven worden. De druk zal onder andere met behulp van de pers uitgevoerd worden. Verder zal er flink gelobbyd worden om dit probleem bespreekbaar te maken.
Het doel van de Caic is om de connectie tussen de verschillende bedrijven te verbeteren, zodat de import en export van goederen beter verloopt. ‘Vele bedrijven klagen namelijk over de barrière die er is om goederen te importeren en exporteren. We moeten normen stellen om deze barrières te doorbreken, zowel binnen de organisaties als op het gebied van accijnzen en dergelijke’, zegt Ramesh Dookhoo. Om de verschillende problemen op te lossen tussen de Caribische private sectoren, is communicatie zeer belangrijk. ‘Communicatie naar de media toe, lobbyen en vergaderen met de andere leden van de Caic is van groot belang’, aldus Dookhoo.

error: Kopiëren mag niet!