Echtpaar verliest tweede kind op tragische wijze

‘Voor mij is het heel moeilijk om te zeggen hoe het gegaan is’, zegt Imraan Salarbux verslagen tegenover Dagblad Suriname. Hij is de vader van de driejarige, Prem Tushaar Salarbux, die zaterdag ten gevolge van verdrinking is komen te overlijden in een irrigatiekanaal te Hamptoncourtpolder in het district Nickerie. De vader was aan het werk toen de peuter opeens verdween. De moeder, die thans niet aanspreekbaar is, verklaarde dat ze bezig was met werkzaamheden. Ze vermoedde dat haar zoontje in het kanaal was gevallen. ‘Ze heeft me gebeld toen ben ik naar huis gekomen.’
Omstreeks kwart voor vijf ‘s middags werd opgemerkt dat de peuter er niets was. Tegen half elf ‘s avonds werd het lichaam in het kanaal gevonden niet ver van de woning.
Drie jaar geleden heeft het echtpaar een dochter van vier maanden oud op tragische wijze verloren. De zuigeling kreeg haar vaccinatieprik toegediend. Niet lang hierna gaf zij de geest. ‘Ik had een zoontje over en nu heb ik hem ook niet meer’, sprak de vader terneergeslagen. Het echtpaar had twee kinderen.
Ruim twee weken terug stopte de Nickeriaan Mones Nazarali van nickerienieuws voor het huis van Salarbux aan de Hamptoncourtpolder om wat manja te kopen. De peuter bracht hem een bosje bloemen en zei ‘meneer, meneer je moet me op tv zetten.’ Volgens Mones was de peuter afscheid aan het nemen. Hij betreurt het ongeval ten zeerste.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!