Brokopondo gaat strategisch plan uitzetten om district te ontwikkelen

Op 5 februari zal dc Yvonne Pinas samen met alle belanghebbende groepen beginnen om zaken in een strategisch plan uit te zetten om het gebied tot bloei te brengen. De gesprekken zullen plaatstsvinden met grote ondernemers tot pimba-verkoopsters. Dit plan wordt in samenwerking met Decentralization and Local Governement Strenghtening Programm (DLPG) uitgevoerd. Zo is er te Brokopondo na 30 jaar weer een rechtszaak gehouden. In het gebouw van het districtscommissariaat is de trouwruimte omgebouwd tot een rechtszaal. De eerste zitting was onder leiding van rechter Danielle Karamatali. Het DLPG-plan moet ervoor zorgen dat de districten minder afhankelijk worden van de overheid in Paramaribo en meer bevoegdheden krijgen om beslissingen te nemen. Hiervoor had Suriname een lening genomen bij de IDB.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!