Viering Chinees Nieuwjaar in het teken van vriendschap

Viering Chinees Nieuwjaar in het teken van vriendschap 1
Viering Chinees Nieuwjaar in het teken van vriendschap 2Het Chinees Nieuwjaar is op feestelijke wijze ingeluid in een van de oudste Chinese gebouwen in Suriname, Kong Ngie Tong San. Alle verdiepingen van het centrum waren afgeladen en na speeches van diverse Chinese hoogwaardigheidsbekleders en de voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Simons, werd er gestart met het gezamenlijk nuttigen van een maaltijd. Vanuit de Chinese gemeenschap werd er vooral dank uitgesproken naar onze president, met name om het generaal pardon. Daarnaast werd ook benadrukt dat de Chinezen, naast supermarkten en restaurants, op meerdere sectoren hun stempel hebben gedrukt.
Simons wenste iedereen een zeer plezierige dag toe en vond het een uitermate geschikt moment om de culturele diversiteit van ons land te vieren. ‘We hebben het beste van de wereld hier’, zei ze. Daarmee doelde ze op het feit dat onze voorouders uit verschillende windstreken van de wereld naar ons land zijn gekomen en dat het ons is gelukt om, met die diversiteit aan kennis uit verschillende culturen, een gemeenschap op te bouwen. Aansluitend riep zij iedereen in het land op ‘om te blijven werken aan de eenheid van Suriname’.
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!