Nieuwe raffinaderij Staatsolie produceert eind van het jaar

webStaatsolie heeft gisteren een bijeenkomst gehouden om de status van het uitbreidingsproject te presenteren aan de bestaande raffinaderij te Dijkveld. Het project werd officieel gelanceerd op 25 februari 2012 en op dit moment is de constructie op het hoogtepunt. Inmiddels is 65% voltooid, waarbij 1.600 mensen werkzaam zijn on-site. Volgens algemeen directeur Marc Waaldijk, ligt de constructie op schema. Er zijn meer dan 70% lokale arbeiders werkzaam bij het bedrijf en de eerste nieuwe systemen worden rond maart dit jaar in bedrijf genomen. Rond september dit jaar, is de planning dat de raffinaderij compleet afgerond is. De eerste producten van fuel olie en bitumen worden in oktober geproduceerd. De eerste diesel en gasoline wordt verwacht tussen 15 november en 15 december dit jaar.

error: Kopiëren mag niet!