Beroepsinbreker gesanctioneerd tot anderhalf jaar

‘Ik ga het niet kunnen volhouden, meester a strafu hey.’ Op deze zielige wijze probeerde de veroordeelde, Roel Burgzorg, de uitspraak van Albert Ramnewash te beïnvloeden. Op de afgelopen zitting is er straf van anderhalf jaar tegen hem geëist. Hij wordt ervan verdacht twee inbraken op verschillende tijdstippen te hebben gepleegd. De magistraat las een passage voor uit de verklaring die de verdachte bij de politie had afgelegd. Daaruit blijkt dat Burgzorg zoveel inbraken heeft gepleegd dat hij op den duur niet meer weet hoeveel, waar en wanneer hij ze heeft gepleegd. Hierop reagerende Burgzorg dat hij ‘dit werk niet elke dag doet’. Hij typeerde de inbraken als zijn werk. Rechter Ramnewash heeft geen zicht op wanneer deze man nu eens echt gaat ophouden met het plegen van de strafbare handelingen. Rekening houdend met de aard en ernst van het feit vonniste de rechter de verdachte Burgzorg conform de eis, dus een jaar en zes maanden met aftrek. Burgzorg is een recidivist en heeft een eindeloos strafblad.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!