Voortvluchtige brandstichter Esser ingerekend

Voortvluchtige brandstichter Esser ingerekend 1
Voortvluchtige brandstichter Esser ingerekend 2Darvind Esser (18) die het appartementencomplex van de Toemoek Hoemakstraat te Winti Wai in brand zou hebben gestoken, is aangehouden. Hij wist zich twee weken uit de handen van de politie te houden. Uiteindelijk werd de vermoedelijke brandstichter Esser afgelopen zaterdag door de politie van Albina gearresteerd. De minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, is gelijk overgegaan tot het laten opzetten van een nieuw gebouw. Dit gebeurde nadat de plek door de politie, in deze de Forensische Opsporing (FO), was vrijgegeven zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden aan Dagblad Suriname. Overigens oppert men vanuit de gemeenschap bezwaren tegen de slagvaardige wijze waarop het onderzoeksteam zaken heeft vrijgegeven. Men vraagt zich af waarom er zo een haast is in deze zaak. Bovendien is hierdoor alle bewijslast, ook de bezwaren, met de grond gelijk gemaakt. Had men zaken te verbergen, vraagt men zich in gemoede af. Volgens Naarden heeft de minister niet op eigen houtje gehandeld. Hangende het verdere onderzoek blijft de 18-jarige in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!