Krijgsraad: ‘De korporaal heeft roekeloos gereden’

Korporaal Seymor M. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden geheel voorwaardelijk. Ook kreeg hij verder door Krijgsraad-president Iwan Rasoelbaks een geldboete opgelegd van SRD 250, subsidiair één week hechtenis, en opzegging van de rijbevoegdheid voor vierwielige voertuigen voor een periode van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk. De verdachte reed op 1 september 2013 over de Saramaccastraat. Bij nadering van de kruising met de Zwartenhovenbrugstraat reed hij op een gegeven moment zonder voorrang te verlenen rechtdoor tegen het verkeer, komende uit de Zwartenhovenbrugstraat met het noodlottige gevolg voor een bromfietser, die vanuit die richting kwam.
Auditeur Militair Roy Elgin gaf aan dat het onderzoek uitgewezen heeft dat de verdachte roekeloos en onvoorzichtig op die bewuste dag heeft gereden. ‘De verdachte heeft gekeken naar de verkeerssituatie en heeft niet gezien dat er verkeer uit de andere richting kwam. Hij heeft dus wel de veiligheidsregels in acht genomen. Er is dus sprake van een rijgedrag, waarbij hij aanmerkelijk onvoorzichtig, onoplettend of roekeloos heeft gereden’, zei Elgin. Op de vorige zitting waren enkele getuigen gehoord. Deze getuigen hadden al een duidelijke beschrijving gegeven van de verkeerssituatie op de plaats des onheils op die bewuste dag en ook over het rijgedrag van de korporaal. Rasoelbaks vond het duidelijk genoeg dat de militair inderdaad de veiligheidsregels niet genoeg in acht had genomen en vonniste hem conform de eis van de auditeur-militair. De verdachte was niet in de zaal aanwezig en zijn rijbewijs is al vier maanden ingevorderd.

error: Kopiëren mag niet!