Verdachte vervoerde gestolen spullen met kruiwagen

Franklin Muskiet moest gisteren voor rechter Robert Praag verschijnen voor het feit dat hij in de periode van 19 september tot en met 1 oktober 2013 meerdere malen had ingebroken in een appartementencomplex van dhr. Pawiro aan de Commissaris Roblesweg. Hij heeft daarbij allerhande goederen meegenomen. De verdachte, die bijgestaan werd door advocaat San a Jong, verschafte zich toegang tot de woning door het openduwen van een raam en zo via het raam naar binnen te sluipen. De spullen die hij meenam waren een flatscreen televisie, een microwave, een elektrische kookplaat en een ijskast. Deze vervoerde hij met een kruiwagen naar de woning van een derde, alwaar de spullen ook zijn teruggevonden. Rechter Praag vond dat de verdachte flink had huisgehouden bij de mensen thuis en al 2 keren in aanraking is gekomen met justitie, waarvan eenmaal voor hetzelfde feit en andermaal voor diefstal. De verdachte gaf toe dat hij inderdaad de spullen had meegenomen. Officier van justitie Claudia Bruining eiste een straf van 1 jaar met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, maar rechter Praag verlichtte de straf naar 11 maanden met aftrek van de tijd in voorarrest.

error: Kopiëren mag niet!