OM vordert gvo in levensberovingszaak Remy Abdoel

OM vordert gvo in levensberovingszaak Remy AbdoelTot op heden is er geen klaarheid gekomen in de levensberovingszaak van de populaire zanger Remy Abdoel. Zijn stoffelijk overschot werd in de vroege ochtend van 28 februari 2012 aan de Waakhuyzenlaan aangetroffen, terwijl het door hem bestuurde voertuig nabij de Wijdenboschbrug werd gevonden. Aan het begin van het politioneel onderzoek waren twee manspersonen aangehouden die kort daarna zijn heengezonden. Gaandeweg het verdere onderzoek kwam de 24-jarige Andy B. als verdachte in beeld. Korpschef Tjin Liep Shie had op een persmeeting gewag gemaakt van de aanhouding van deze verdachte. Bij die gelegenheid deelde de korpschef mee dat er zeer ernstige bezwaren tegen deze verdachte bestonden en dat de politie heel dichtbij was om klaarheid te brengen in deze zaak die voor zoveel ophef in de gemeenschap had gezorgd. Echter werd de in kaart gebrachte verdachte na enige tijd in vrijheid gesteld, kennelijk vanwege het niet voor handen hebben van tastbaar bewijs tegen hem.
Thans is het Openbaar Ministerie overgegaan om een gerechtelijk onderzoek (gvo) te vorderen tegen de eerder in beeld gekomen verdachte Andy B. Een familielid van het slachtoffer geeft aan dat de rechter-commissaris op dinsdag 21 januari een aanvang heeft gemaakt met het onderzoek. Advocaat John Ferdinand was in eerste instantie de verdediger van Andy B. Toen wilde hij geen commentaar geven op de aanhouding van zijn cliënt. Ook nu onthoudt hij zich van enig commentaar.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!