John Seedorf: ‘Brandweerpost Albina bijna door voedselvoorraad heen’

John Seedorf, voorzitter bij de Bond Korps Brandweer Suriname, zegt dat de brandweerlieden van post Albina nog maar voeding voor 1 dag hebben. De brandweerlieden detacheren voor 2 weken en hebben een bepaald budget. Nu is hun voedselvoorraad gehalveerd, zegt Seedorf. Dit is gebeurd zonder dat er een evaluatie of uitleg hiervoor is gegeven. Deze handeling vindt Seedorf ongehoord.
De mensen bij wie Seedorf zijn klachten moet deponeren, zijn onbereikbaar. Morgen hebben de brandweermannen daar geen voeding meer. Dat wil zeggen dat we naar de stad komen en zal post Albina dan zonder personeel zitten, zegt de gebelgde Seedorf. Dat is niet het doel van de vakbond, zegt Seedorf verder, maar is het risico die de leiding van het korps neemt. De brandweerlui hebben bij Seedorf al aangegeven niet in hun eigen zak te zullen gaan om voedingsmiddelen te kopen.
Tot het moment Dagblad Suriname de voorzitter van de bond bij KBS, Clifton Pahawalkahan, confronteerde met de kwestie, was er bij hem nog geen melding binnen. Pahawalhan gaf later aan dat er eerst 20 brandweerlieden waren gehuisvest en dat dit terug is gebracht naar 10. Vandaar dat de foerage minder is geworden. Er zijn voedingsmiddelen tot donderdag en vrijdag krijgen de brandweerlieden weer voeding, zegt Pahawalkhan uit informatie van de dienstdoende wachtcommandant aldaar. ‘Alles is nu ok’, geeft voorzitter Pahawalkhan aan.
*Bij de brandweer is er een kwestie dat 2 besturen zich de wettige bond noemen
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!