28-jarige verdachte geeft winti de schuld

Rechter Robert Praag vonniste gisteren de 28-jarige verdachte Francis Gerrit tot tien maanden celstraf met aftrek van de tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht. De verdachte, die een hosselaar is, heeft zich schuldig gemaakt aan vier strafbare feiten. De eerste is dat hij in de maand november van het vorig jaar heeft ingebroken in de woning van zijn vader en waardevolle spullen, waaronder een cirkelzaag, heeft meegenomen. Op 22 november van hetzelfde jaar heeft de verdachte in beschonken toestand zijn moeder, Imelda Tempico, met een houwer bedreigd. Dit geval deed zich volgens de verdachte voor omdat zijn moeder op dat moment met een vreemde man in het huis van zijn vader was en dit dus niet goed overkwam bij hem.
De verdachte maakte zich op 24 november weer schuldig aan bedreiging van de moeder met hetzelfde voorwerp. De moeder begon hierdoor erg voor haar leven te vrezen, aangezien zij het in de ogen van haar zoon zag dat die op een dag wel ertoe over zou kunnen gaan haar met de houwer te kappen. Als laatste werd hem ook ten laste gelegd dat hij in de auto van een derde had ingebroken en een cd-speler had meegenomen. De verdachte koos ervoor om geen raadsman in de arm te nemen en bekende voor de rechter dat hij alle vier ten laste gelegde feiten wel gepleegd had, maar onder invloed van alcohol. In sommige gevallen had hij gehandeld door toedoen van een winti, aangezien hij een volle black-out krijgt wanneer hij de strafbare feiten pleegt.
De spullen die hij van zijn vader had gestolen, had hij doorverhuurd en de cd-speler had hij doorverkocht. Officier van justitie Claudia Bruining eiste een gevangenisstraf van een jaar met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Rechter Praag vond dat de verdachte zijn ouders teveel problemen bezorgt, terwijl hij ze juist moet kunnen laten genieten op hun oude dag. De verdachte betuigde spijt en beloofde dat hij zich na het uitzitten van zijn straf direct zal aanmelden bij een afkickkliniek.

error: Kopiëren mag niet!