Robby Morroy: ‘We vieren het feest van de illegaliteit’

3Robby Morroy.1Ondanks de vele protesten van de buurtbewoners is de Connection Mall afgelopen zaterdag toch geopend. Robby Morroy geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de vergunningen voor de opening van de mall zijn verstrekt door de districtscommissaris. De opening is dan ook een klap in het gezicht van de bewoners die protesteren. Hij wil weten wat met al de bezwaarschriften van de buurtbewoners is gebeurd. Het staatsadvertentieblad is nauwlettend in de gaten gehouden en voor elke unit, waarvoor er een vergunning werd aangevraagd, is er een bezwaarschrift geschreven. Opmerkelijk is dat voor geen enkele verstrekte vergunning een bekendmaking is geplaatst.
Brief van advocaat
Morroy geeft nu aan dat hij een brief heeft ontvangen van de advocaat van de Connection Mall, waarin hij wordt bedreigd naar het gerecht gesleept te zullen worden, omdat hij ze schade berokkent door zijn mening te ventileren via de pers. In de brief staat dat enkele unithouders zich als gevolg van de acties, die Morroy heeft ontplooid, hebben teruggetrokken. Via een bron bij het ministerie van Handel en Industrie heeft hij vernomen dat er voor het eerst zoveel protesten zijn binnengekomen, ongeveer 24 tot 30, van buurtbewoners die het niet eens zijn met de komst van winkelunits. Vreemd dat alleen Morroy een brief van de advocaat ontvangt. De overige buurtbewoners mogen zo te zien wel bezwaren deponeren, zonder bedreigd te worden met een rechtszaak. ‘De vergunningen zijn niet verstrekt, en als ze zijn verstrekt dan wordt er geen rekening gehouden met de buurt.’
De mensen worden moedeloos, omdat ze blijven protesteren zonder resultaat. Morroy is wel van mening dat wanneer de eigenaar van de units een advocaat in de arm neemt, hij de ‘nattigheid’ begint te voelen. De illegaliteit moet worden teruggedraaid. Het openen van de mall met luide muziek typeert hij als ‘het vieren van het feest van de illegaliteit’. Concreet wordt geprotesteerd tegen de gronden waarop de vergunning is verstrekt. Volgens Morroy zijn de gronden waarop de vergunning is verstrekt, niet rechtsgeldig.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!