21-jarige onbevoegde veroorzaakt aanrijding

De politie van Santodorp heeft na intensief speurwerk de 21-jarige autobestuurder P.M. in kaart gebracht. Op zaterdag 11 januari veroorzaakte P.M. een aanrijding op de koek van de Ephraimzegenweg en de Agenoriaweg. Bij de aanrijding waren twee voertuigen betrokken. P.M. is doorgereden zonder zijn personalia c.q. gegevens van zijn auto achter te laten. De benadeelde had een deel van de kentekennummers kunnen onthouden en speelde dit door aan de politie. Het gelukte de sterke arm na acht dagen de bestuurder te achterhalen. Uit onderzoek blijkt dat de jongeman zonder rijbewijs deelnam in het verkeer. Bovendien had hij de verzekering niet verlengd. Het voertuig was ook niet gekeurd. De 21-jarige werd op grond van de overtredingen aangehouden en in verzekering gesteld. Inspecteur Sandra Claver, tevens ressortcommandant van Santodorp, bevestigt de inverzekeringstelling. Zij geeft mee dat na een aanrijding de plek niet verlaten moet worden zonder personalia en gegevens van de auto achter te laten, zeker niet als er sprake is van letsels. In dit geval is de verzekeringsmaatschappij niet aansprakelijk voor de schade. Alles zal uit de zak komen van de verdachte. Hij moet de schade vergoeden. Daarnaast moet hij een boete betalen van SRD 1.000 voor het rijden zonder een rijbewijs, SRD 150 voor de herkeuring en SRD 500 voor het niet verlengen van de verzekering van de wagen. Hangende het onderzoek blijft de doorrijder in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!