Stefano Rijssel krijgt profcontract bij MLS-club Seattle Sounders

Stefano Rijssel (r) in actie tijdens de MLS Players Combine in de VS
Stefano Rijssel (r) in actie tijdens de MLS Players Combine in de VS
De 21-jarige Surinaamse voetballer Stefano ‘Buru’ Rijssel is door Seattle Sounders FC van de Major League Soccer (MLS), de Amerikaanse profcompetitie, is als 55ste overall gekozen tijdens de MLS Super Draft dinsdag. Rijssel, die ruim 2 jaar voor de Trinidadiaanse profclub W Connection uitkwam, zal nu teamgenoot worden van onder andere de Amerikaanse superstar Clint Dempsey, de nationale doelman van Zwitserland Stefan Frei en de Fransman Djimi Traore. Seattle Sounders komt uit in de hoogste divisie van Amerika. De zoon van de hardwerkende moeder Cynthia Timotus kwam in beeld bij Sounders FC doordat hij geselecteerd werd voor de MLS Caribbean Combine, een soort selectie van de beste talenten uit het Caribisch gebied. Doordat hij het goed deed, werd Rijssel geselecteerd voor de MLS Player Combine in Fort Lauderdale, VS. Miquel Darson van Transvaal, die ook in de Caribische selectie zat, haalde de stage in de VS niet. Rijssel maakte ook indruk tijdens de trainingskampen van de Players Combine in de VS en kreeg hierdoor een kans om gekozen te worden door een profclub uit de MLS.

error: Kopiëren mag niet!