Nieuw Burgerlijk Wetboek zou investeringsklimaat aantrekkelijker maken

1 Nieuwe BWDe aanname van het Nieuw Burgerlijk Wetboek zou er zorg voor kunnen dragen dat het aantrekkelijker wordt voor ondernemers om te investeren in Suriname. Dit stelt Sieglien Burleson, directeur van de Competetiveness Unit Suriname, in een gesprek met Dagblad Suriname. Ook de ranking op de internationale Ease of Doing Business lijst zou hierdoor veel positiever zijn voor Suriname. Thans is het zo dat men naar diverse ministeries moet als men een NV dan wel een onderneming wil opstarten. De stukken moeten naar bijvoorbeeld het ministerie van Arbeid, het ministerie van Handel en Industrie, het ministerie van Justitie en Politie en overige ministeries. De moderne wetgeving zou een samenhangend geheel moeten zijn waardoor een investeerder binnen een korte tijd een onderneming kan starten. Hierdoor wordt het starten van een onderneming vergemakkelijkt en hoeft de aanvrager niet diverse wegen te bewandelen.
Volgens Burleson ligt het Nieuw Burgerlijk Wetboek op de tafel van de president. Het enige wat moet gebeuren is dat hij deze doorstuurt naar het parlement ter goedkeuring. Van 20 tot en met 21 januari wordt een seminaar gehouden in het Lalla Rookhgebouw, waar het verbeteren van het investeringklimaat in Suriname middels moderne wetgeving besproken wordt. De inleider van het seminaar is professor P. van Schilfgaarde. Hij heeft onderwerpen behandeld als jaarrekeningen, rechtspersonen en de ontbinding en vereffening van een rechtspersoon.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!