Gouden huwelijk voor echtpaar Tedjoe

Gouden huwelijk voor echtpaar TedjoeHet echtpaar Tedjoe heeft op zaterdag 18 januari jongstleden samen met de familie, kennissen en vrienden zijn gouden huwelijk gevierd. Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo zuidwest was er ook bij om namens de president van de Republiek Suriname de felicitaties over te brengen. Het echtpaar heeft 6 kinderen van wie 4 meisjes en 2 zonen. Verder zijn er 10 kleinkinderen. Jagdew Tedjoe is op 9 mei 1942 geboren in Wanica. Hij was vrachtwagenchauffeur van Fernandes Bottling N.V. en daarna heeft hij zijn eigen bus gekocht, die hij op de route Tammenga reed. Vanaf zijn jonge jaren doet hij zelf ook aan landbouw en veeteelt. Tot nu toe is hij actief in het planten en kweken van koeien.
Bhagwantie Tedjoe-Laloe is geboren op 11 juni 1947 in Commewijne, Meerzorg. Zij is altijd huisvrouw geweest, maar ze had kleren stikken als hobby. Dit deed heeft ze 10 jaren lang gedaan. Het echtpaar woonachtig te Kasabaholoweg no.38. Volgens het echtpaar zijn wederzijds vertrouwen, respect en vooral verdraagzaamheid voor elkaar heel belangrijk in een huwelijk. Beide echtgenoten verkeren in goede gezondheid. Ze belijden het Hindoe-geloof. Volgens DC Nerkust zijn mensen die tientallen jaren zijn gehuwd een voorbeeld voor de samenleving. Hij zegt dat de jongeren hun moeten opvolgen.
Meneer Tedjoe leverde 50 jaren terug soft op Meerzorg. Haar vader kocht altijd tijdens de feestdagen soft bij mij en op een dag heb ik haar gezien, vertelt hij. Ik vond haar erg leuk en ging naar huis en vertelde mijn ouders. Toen hebben onze ouders toegestemd en na 6 maanden zijn wij in het huwelijksbootje gestapt. Vijftig jaren geleden toen wij trouwden, was het ook een zaterdag, lacht Tedjoe. Hansradj Laloe, die een broertje is van mevrouw Tedjoe, zegt dat dit de eerste keer is dat iemand in hun familie 50 jaar getrouwd is. Het is fantastisch en uniek. Ik ben heel erg trots op hun. De oudste dochter van het echtpaar Asha Tedjoe zegt: Mijn ouders zijn altijd erg verdraagzaam tegenover elkaar geweest. Als mijn moeder boos was en luid sprak, dan bleef mijn vader stil. Wij als kinderen zijn erg trots op hun en wensen hun nog vele jaren samen.

error: Kopiëren mag niet!