Standbeeld Jagernath Lachmon onthuld

VHP4Bij de viering van de 65ste jaardag van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) is het standbeeld van de grondlegger, mr. Jagernath Lachmon, onthuld. Het standbeeld bevindt zich op het terrein van Stichting De Olifant. Middels het strooien van bloemen en het leggen van kransen werd hulde gebracht aan de oprichter van de VHP. Chandrikapersad Santhoki benadrukte het feit dat Lachmon zich vaker heeft moeten vernederen in het belang van het land. Hij is vaker gaan liggen als een riethalm. ‘Hij gaat nooit meer liggen. Hij staat nu als een Kankantrie.’ Met deze woorden ging Santhoki over tot de onthulling van het standbeeld. Ook leiders van andere politieke partijen waren aanwezig bij dit heugelijk feit, waaronder vertegenwoordigers van de KTPI, Abop, BEP, DOE en de Pertjajah Luhur.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!