Minov ziet geen reden van staken op Scholengemeenschap Tamanredjo

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft tijdens een persbriefing aangegeven dat aan twee leraren op de Scholengemeenschap Tamanredjo (SGT) overuren is toebedeeld om mede te helpen bij de administratieve werkzaamheden, vooruitlopend op een definitieve aanstelling van administratieve krachten na verkregen ontheffing van de vicepresident. Een van de redenen van actievoering is het ontbreken van administratieve krachten op deze school.
De leerkrachten van de Scholengemeenschap Tamanredjo klagen ook een geruime tijd over het ontbreken van een tuinman. Waarnemend directeur van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, Roy Narain, zegt dat het gaat om een nieuw scholencomplex met een heel net erf. Wat het ontbreken van een tuinman betreft, zette de schoolleider vooruitkijkend op de toewijzing van een tuinman door Minov een plaatselijke kracht tegen vergoeding in. Het gaat in deze om een nieuw schoolgebouw, waar er nog steeds bijgebouwd wordt.
De Energiebedrijven Suriname (EBS) is volgens de directeur van de school al vorige week geweest. Ook gisteren zijn arbeiders van dit bedrijf gesignaleerd op het schoolterrein en wel zonder tussenkomst van het ministerie. Het ministerie geeft aan dat de meeste lokalen wel over elektriciteit beschikken. Als voorlopige oplossing kunnen de leerkrachten, die tijdens de les elektriciteit behoeven, zich verplaatsen naar een van de andere lokalen.
Wat betreft de positie van de directeur van de scholengemeenschap is zijn mutatie sinds het afgelopen jaar gestuurd naar de afdeling Personeelszaken. De leerkrachten gaven aan dat de directeur nog steeds in zijn waarnemingsfase zit. Het ministerie geeft aan dat de directeur zelf hierover nooit wat heeft gezegd.
Stageplekken zouden wel aanwezig zijn volgens het ministerie in tegenstelling tot de leerkrachten van SGT. Ook het feit dat de school formeel niet is overgedragen, heeft niets te maken met het onderwijsproces. Het ministerie heeft aan de actievoerende leerkracht gevraagd om de punten aan te geven bij het Bureau Voortgezet Onderwijs en mogelijkheden aan te dragen om de verloren lesuren weer in te halen.

error: Kopiëren mag niet!