Directeur SGT staat niet achter acties leerkrachten

Op de Scholengemeenschap Tamanredjo (SGT) worden de leerlingen al enkele dagen om 10.00 uur naar huis gestuurd. Gisteren hebben de leerkrachten zonder afstemming met de directeur de school om 10.00 uur gesloten. Het schoolhoofd denkt dat de leerkrachten in samenspraak met de Bond van Leeraren de school hebben laten sluiten. ‘Ze hebben mij niet eens geraadpleegd’, zegt het schoolhoofd, Soetodrono Soedirman. ‘Ik vind het erg dat ik niet op de hoogte ben gesteld, maar ik zal ze wel aanspreken’, gaf het hoofd aan.
De komende week start de repetitieronde voor vwo en havo. Soetodrono vindt het niet gepast dat de leerkrachten in actie gaan. ‘Het is nooit handig het onderwijsproces te onderbreken, maar de leerkrachten denken er helaas anders over’, zegt Soetodrono.
Het Minov heeft gisteren polshoogte genomen op SGT. Men beloofde de zaken zo snel mogelijk in orde te zullen maken. Wat betreft het tekort aan personeel, moeten de ontheffingen door de vicepresident verleend worden. Dit is al een tijdje op het bord van de vp gezet.
De SGT moet het al geruime tijd met maar één administratieve kracht doen. Op de school zitten er ongeveer 300 leerlingen met 34 leerkrachten. ‘Als de administratieve kracht met verlof is of ziek wordt, dan zitten we wel te kijken’, zegt het schoolhoofd. Soetodrono zal er alles aan doen om de leerkrachten te bemoedigen normaal door te gaan met het doceren van hun stof.
Dhiradj Soekhai, die zich sterk heeft gemaakt voor de komst van de scholengemeenschap, vindt het jammer dat de school wordt gesloten, omdat er een tekort is aan personeel. ‘Hoe moeilijk is het om een administratieve kracht in dienst te nemen’, vraagt Soekhai zich af. ‘Al die lesuren die verloren gaan, is alleen maar zonde.’ Soekhai hoopt dat de leerkrachten kijken naar het belang van de scholieren.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!