Greenheart levert hout voor slachtoffers Winti Wai

1Greenheart levert hout voor slachtoffers Winti
1.2Greenheart levert hout voor slachtoffers Winti WaiOp vrijdag 10 januari heeft aan de Toemoekhoemakstraat in de wijk Winti Wai een flinke brand ervoor gezorgd dat de woningen van 25 slachtoffers verwoest is en heel hun hebben en houden in vlammen is opgegaan. Het ging om 8 woningen waar deze gezinnen hun onderkomen vonden. Mw.De Bruin heeft intussen een inzamelingsactie gehouden om deze gezinnen te ondersteunen in hun eerste behoeftes. De minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, gaf afgelopen zaterdag bij de opruimwerkzaamheden aan dat dit een noodsituatie is waarbij de regering moet inspringen.
Inmiddels zijn de restanten van de 8 woningen opgeruimd en is het terrein schoongemaakt. Er worden voorbereidingen getroffen voor de bouw van een gebouw, dat volgens Parmessar weer onderverdeeld zal worden in appartementen voor de getroffen gezinnen. Greenheart Group heeft maandag 13 januari het hout laten aanleveren voor de bouw van dit gebouw. Tony Wood, Regional Operations Manager van Greenheart Suriname, zegt dat Greenheart blij is om een bijdrage te kunnen leveren aan alle gezinnen die nu in deze noodsituatie verkeren. ‘De overheid heeft een beroep op ons gedaan en wij zijn van mening dat je ten tijde van nood moet bijspringen.’
Rabin Parmessar zegt Greenheart erkentelijk te zijn. ‘Ze zijn snel op ons verzoek ingegaan, waardoor wij nu kunnen handelen in een situatie waarbij mensen geen alternatief hebben. De overheid kan niet alles alleen, we zijn blij met de betrokkenheid die de samenleving toont. Ik doe een beroep op andere bedrijven die in de gelegenheid zijn een bijdrage te leveren om mensen die behoeftig zijn te helpen.’

error: Kopiëren mag niet!