Eén veroordeeld en twee vrijgesproken in kindermisbruikzaak

Kantonrechter Alida Johhans wees vonnis in de kindermisbruikzaak waarin de drie verdachten Brain P., Johan G. en Ewald F. terecht staan. Zij worden elk ervan verdacht twee minderjarige meisjes van 10 en 13 jaar seksueel te hebben misbruikt. De verdachten Bryan en John werden elk integraal vrijgesproken van de ten laste gelegde feiten. Tegen hen werd het wettig en overtuigend bewijs niet geleverd. De magistraat gaf aan dat er slechts één verklaring is tegen dit tweetal. Tegenover hun ontkenning staat slechts de verklaring van het slachtoffer. Met betrekking tot de derde verdachte Ewald is het bewijs wel geleverd. De magistraat veroordeelde hem conform de eis. Tegen het drietal had de openbare aanklagerAmar Autar twee jaar celstraf geëist.
In deze zaak verkeerden de verdachten allen op vrije voeten. De zoon van de 71 jarige Ewald verklaarde op de afgelopen zittingen dat de moeder van de twee kinderen haar intrek bij zijn vader had genomen wegens woningnood. Op de vraag of hij het feit met de kinderen zou hebben gepleegd, kon hij geen antwoord geven. Wat hij wel kon zeggen, is dat hij zijn vader niet zo kent. Hij zou een kindvriendelijke man zijn. De rechter kon ten aanzien van deze verdachte het wettig en overtuigend bewijs uit het dossier putten en veroordeelde hem op basis van die verklaringen tot twee jaar celstraf.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!