Een korte reactie op: “Ramadhin en Naipal smijten met modder”

Een bekend gezegde luidt: “Wie kaatst moet de bal verwachten”. Wie schertst, moet scherts kunnen verdragen, wie aanvalt moet rekenen op tegenweer. Vanaf 2000 is de heer Ciff Limburg op de radio en de televisie. Zijn radioprogramma “Bakana Tori” en zijn televisieprogramma “Waakhond “ hebben hem en zijn politieke partij ,de NDP, geen windeieren gelegd. In de loop der tijden heeft hij een grote kijk- en luisterdichtheid opgebouwd. Zijn smakelijk politiek werk heeft eveneens ervoor gezorgd dat de NDP, vooral in de volksbuurten, grote politieke successen heeft geboekt bij de afgelopen verkiezingen van 2010. Als dat nog zo is, staat open…
De regering Bouters/Ameerali nam in augustus 2010 het politieke roer in Suriname over. De heer Limburg werd door de president beloond met de functie van ‘Perschef van de President’ met een riant salaris . De meeste mensen hadden, vanwege zijn nieuwe functie, verwacht dat hij als Perschef van de President een ander gedrag zou vertonen op de radio. Bij Info-act gedraagt hij zich vaak als een “nette heer”. Hij heeft Sky Radio en Televisie intussen vaarwel gezegd en is nu elke middag bij SRS en Ramasha te beluisteren. Zijn programma’s gaan op dezelfde wijze door. Opmerkelijk is dat deze meneer vaak vergeet dat hij de perschef is van de president van Suriname. Hij heeft er een gewoonte van gemaakt om mensen uit te nodigen (fervente NDP’ers) om fatsoenlijke burgers , die een goede naam in de samenleving hebben, op de radio, de televisie en ook in de kranten, die vooral kritische artikelen publiceren, aan te vallen op zeer gemene manier. Een vooraf opgezet plan natuurlijk ,want tijdens de live uitzending gaat hij zogenaamd de gast corrigeren. Als je goed naar hem luistert, zegt hij vaak: “No ,no ,no ,dat kan je van onze Srananmang niet zeggen. Wij mogen van mening verschillen, al houden we niet van elkaar, maar wij moeten altijd correct blijven”. Zogenaamd is meneer Limburg zeer objectief. Deze struisvogelpolitiek heeft de heer Goebbel tijdens de Tweede Wereldoorlog ook gebruikt om de Joden te stigmatiseren. Gelukkig dat ik op de Hoofdakte ook geschiedenis gedaan heb.
Het laatste voorval
De ex-districtscommissaris van Nickerie , de heer Hardew Ramadhin, heeft enkele dagen terug een artikel geschreven over de droge rijstbouw in Brokopondo. Hij heeft heel terecht overigens zijn visie, zijn zienswijze, gegeven als geograaf. In dat artikel was hij niet beledigend. Er was wel wat humor in het artikel. Ik luisterde twee dagen terug (donderdag 9 januari) naar SRS. Ik heb Doekhie gehoord. Hij heeft de heer Ramadhin voor vies en vuil uitgemaakt. De heer Ramadhin op zijn beurt heeft een reactie gegeven op de scheldkanonnade van Doekhie bij GFC, Suriname Herald en No Spang. Ik dacht toen dat de zaak afgelopen was.
De volgende dag lees ik weer een kort artikel van een zekere meneer Imro T. en die beschuldigt de heren Ramadhin en Naipal ervan dat zij met modder smijten. De onbekende Imro T. ( waarschijnlijk is het meneer Limburg zelf) gaat zich zogenaamd inmengen en moraalridder spelen. Objectiviteit was daarbij zoek.
De enige conclusie die ik nu kan trekken is dat wanneer meneer Limburg geen argumenten meer heeft om zijn politieke opponenten “klein” te krijgen , schrijft hij of hij laat door anderen schrijven om zijn imago weer op te vijzelen.
Advies aan meneer Limburg
Meneer Limburg , Perschef van de President , gedraagt U zich als een heer. Brengt u geen gasten in uw programma op de radio om andere Surinamers te beledigen. Gelukkig dat uw laatste gasten zich hiermee niet ingelaten hebben. Deze strijdmethode heeft ook een zekere Goebel in Duitsland gebruikt om de Joden van alles en nog wat wat uit te maken. Gelukkig dat ik op de Hoofdakte dit stukje geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog ook moest bestuderen en ik daardoor wel degelijk op de hoogte ben. De docent was een expert van de Tweede Oorlog.
Advies aan Ramadhin en Naipal
Ik wil jullie vragen om door te gaan met het schrijven van kritische artikelen in de nationale pers. Wij moeten dit volk blijven voeden en verheffen door hem de juiste en correcte informatie te geven. Op jullie doe ik een beroep om binnen de perken van de wet te blijven met respect naar het volk toe.
Harriet Ramdien (Nickerie)

error: Kopiëren mag niet!