Sozavo komt met speciaal noodhulp dakloze gezinnen Wintiwai

De 9 gezinnen die door de brand aan de Toemak Hoemakweg te Wintiwai dakloos zijn geworden, zijn per direct opgenomen in een speciaal samengesteld noodhulpprogramma van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Deskundigen van het ministerie hebben in opdracht van minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in een spoedberaad samen met de minister dit programma samengesteld. Morgen brengt de minister een bezoek aan de gezinnen die thans in het Saron Internaat en de Graaf von Zinzendorf Herberg worden opgevangen en de personen die nog op het terrein woonachtig zijn. Amafo zegt persoonlijk erop te zullen staan dat het noodprogramma wordt uitgevoerd. Besloten is dat de gezinnen structureel worden opgenomen in het kindervoedingproject van het ministerie. Voorts houdt het programma in dat enkele voedingspakketten ter waarde van SRD 9.000 voor de drie locaties verdeeld zullen worden. Verder zullen de gezinnen nog eens SRD 9.000 moeten verdelen voor materiële zaken. Voor de begeleiding wordt ook gezorgd. De Dienst Jeugdzorg en de Dienst Categoriaal Maatschappelijk Werk zijn in stelling gebracht. Deze diensten zullen vooral de maatschappelijke begeleiding van de gezinnen coördineren. Een ontwikkelingspsycholoog wordt bijgehaald ter ondersteuning.
Nadat de woonunits voor deze gezinnen, zoals beloofd door het ministerie, zijn opgezet, komt het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting weer in beeld. Volgens de minister zal naar gelang de behoefte worden nagegaan hoe deze units met huishoudelijke apparatuur in te richten. Ook de kosten voor het tijdelijk onderkomen zullen geheel worden betaald door het ministerie.

error: Kopiëren mag niet!