Grankuutu Marowijnegebied te Adjoema Kondre

Grankuutu te Adjoemakondre (foto: RO)
Grankuutu te Adjoemakondre (foto: RO)
Dorpshoofden van het Marowijnegebied hebben minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling (RO) in het weekend voorgehouden wat er nodig is om hun dorpen leefbaarder te maken. Deze Marron en Inheemse dorpshoofden zeiden dat goed onderwijs, ontsluitingswegen, telecommunicatiefaciliteiten, krutu-oso’s, aanmeersteigers, elektrificatie en gezondheidszorg de belangrijke schakels zijn voor de ontwikkeling van hun dorpen. De dignitarissen kijken ook uit naar een beter honorarium. Dit kwam zaterdag naar voren tijdens een grankrutu in het Marrondorp Adjoemakondre in het district Marowijne.
Districtscommissaris Theodorus Sondrejoe van Marowijne heeft de grankrutu georganiseerd om de dorpshoofden te informeren welke projecten zijn uitgevoerd, de tekortkomingen en de verwachtingen van 2014.

error: Kopiëren mag niet!