NJP evalueert afgelopen 3 jaar

Het Nationaal Jeugdparlement, met als voorzitter Derryl Boetoe, heeft afgelopen zaterdag voor het laatst vergaderd. Bij de vergadering werd een evaluatie gehouden over de afgelopen 3 jaren. De pas gekozen leden waren bij deze vergadering ook uitgenodigd. Na de begrotingsbehandeling in DNA zullen de nieuwe leden worden geïnstalleerd. De Caricom Youth Ambassadors, MDG’s en de leden van het Nationaal Jeugdparlement zullen samen in één keer geïnstalleerd worden.
Bij de evaluatie bleek dat het instituut veel afhankelijk is van de financiën van het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Ook waren enkele niet blij over de behandeling die ze kregen van de overheid, met name die vicepresident en het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Het lid D. Vrede was zeer teleurgesteld in de president, omdat het gebouw van het NJP nooit is gekomen. Bij de evaluatie hebben slechts drie jeugdparlementariërs hun gerealiseerde doel kunnen aangeven. Het lid gaf aan dat er leden waren die nooit hebben gepresteerd.
Enkele hoogtepunten de afgelopen jaren waren de congressen en het eigen televisieprogramma ‘Fesi’. Een ding waarop Boetoe trots is, is dat er altijd quorum was bij de vergadering. Verder werden er tips gegeven aan de pas gekozen leden. Alle leden keken terug op een leerrijke periode. Bij de verkiezingen op 10 december was er een stijging van 5% wat de opkomst betreft, 31% van de stemgerechtigden is naar het stembureau geweest.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!