Inzamelingsactie voor slachtoffers brand Winit Wai overweldigend

2inzamelingsClaudett de Bruin nam het initiatief om spullen in te zamelen voor de slachtoffers die hun woning zijn kwijtgeraakt door de brand van donderdag. Van Gow2 Latour kreeg De Bruin de toestemming daar de spullen in te zamelen. Via Facebook riep De Bruin haar vrienden op om medeleven te tonen aan de daklozen. Er is speelgoed, kleding en toiletartikelen ingezameld. De inzamelingsactie was overweldigend in het kwadraat, zegt De Bruin. Als het genoeg is kan ze niet aangeven, maar de Surinamers hebben ontzettend en spontaan meegeholpen. Een deel van de kinderen is intussen door tussenkomst van DNA-lid Ruth Wijdenbosch opgevangen in het Saron Kinderhuis.
De avond van donderdag op zaterdag zijn er te Winti Wai acht huisjes in vlammen opgegaan. Op het terrein aan de Toemak Hoemakweg stonden er acht huisjes, die illegaal stroom aftapten van een woning. Een deel van de spullen is intussen al afgegeven.
De minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, heeft intussen toegezegd een nieuw pand daar neer te zetten binnen een week.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!