Jeffrey Spalburg en Kenny B maken Surinaamse remix Hengelo-o-o

Jeffrey Spalburg en Kenny B maken Surinaamse remix HengeloNa het succes van Jeffrey Spalburg’s zomerhit ‘Hengelo-o-o’ (met inmiddels meer dan 1,1 miljoen hits op Youtube), is er nu een remix ‘Paramaribo-o-o’ van niemand minder dan de Surinaamse top-reggaeartiest Kenny B.‘Paramaribo-o-o’ was in Suriname een hit tijdens de feestdagen. Het nummer staat op nummer 1 in verschillende Surinaamse hitlijsten. Daarnaast staat het nu ook in de top 30 van radiostation FunX.‘Hengelo-o-o’ was in de zomer van 2013 een verrassende hit van cabaretier Jeffrey Spalburg. Het is een reggaenummer en dus was er volgens Spalburg maar één artiest geschikt om de Surinaamse remix te maken. En dat is reggae-artiest nummer 1, Kenny B en de zanger vond het een geweldig idee. Spalburg ziet het als een eer dat uitgerekend zij samen de remix konden maken. Kenny B. is al vanaf zijn jeugd bezig met muziek en heeft maar liefst 10 Surinaamse nummer 1 hits op zijn naam staan, waaronder het nummer ‘Tjaipi Lobi’.
Van Suriname via Hengelo weer terug
Het oorspronkelijke nummer ‘Hengelo-o-o’ komt uit de derde cabaretvoorstelling van Spalburg, getiteld ‘Thuus’. De voorstelling gaat over thuiskomen, maar is vooral een ode aan de overleden vader van Jeffrey, die vanuit Suriname in Hengelo terecht kwam. Met eerst het uitbrengen van ‘Hengelo-o-o’ als eerbetoon aan zijn geboorteplaats is nu met het uitbrengen van ‘Paramaribo-o-o’ de cirkel voor Spalburg rond. Van Suriname via Hengelo weer terug naar de plek waar alles begonnen is. Spalburg is te zien in het tv-programma zo:RAYMANN van Jörgen Raymann, als een van de ‘Paramaribo Pappies’ die elke week vanaf hun bankje in het park de actualiteit bespreken. Daarnaast is hij al 8 jaar de organisator en drijvende kracht achter het comedy-event Fatu die hij elke maand in het Bijlmerparktheater organiseert. Zowel met Fatu, als met zijn eigen cabaretshow ‘Brommers Kiek’n’ was hij al eerder in Suriname te zien. Bovendien was hij ook een graag geziene gast in het jaarlijks terugkerend evenement ‘Big Comedy Jam’.

error: Kopiëren mag niet!