Gewelddadige rover ingerekend

De politie van ressort Centrum heeft met behulp van omstanders een brutale en geweldige verdachte kunnen aanhouden. Uit bekomen informatie blijkt dat een 13-jarige jongen zich op donderdag 9 januari in een gameshop bevond, toen drie jeugdigen naar hem toekwamen. Ze overmeesterden hem, terwijl één van de daders de broekzakken van de jongen doorzocht en SRD 5 pakte. Toen het slachtoffer zich naar buiten begaf, liepen de drie geweldenaren hem weer tegemoet en pakten ook zijn BlackBerry-toestel af. De jeugdige deed pas de volgende dag, dus vrijdag, aangifte bij de politie. Samen met de politie ging hij naar de plaats voor een onderzoek. Daar zag hij de drie rovers.
Bij het zien van de politie namen de belagers de benen. Een bejaarde vrouw die in hun weg kwam werd omver geduwd, waardoor zij kwam te vallen en letsels opliep. Zij werd met de ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Met behulp van alerte omstanders kon één der daders in de kraag worden gevat. Hij is 18 jaar oud. Tijdens zijn aanhouding trok de verdachte een mes voor de politie en pleegde verzet tegenover de wetsdienaren. Een politieambtenaar liep daarbij een kleine snee op. De overige twee verdachten zijn vooralsnog voortvluchtig. Aan de aangehouden 18-jarige worden diefstal middels geweldpleging, mishandeling en wederspannigheid verweten. Hangende het onderzoek blijft de geweldenaar in de bak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!