CYA’s, MDG’s en NJP’ers nog niet geïnstalleerd

CYA‘De Caricom-jeugdambassadeurs (CYA), Millenium Development Goal-ambassadeurs (MDG) en leden van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) en jeugddistrictsraadsleden zullen in een keer worden geïnstalleerd’, zegt Faizel Abdoelgafoer, MDG-ambassadeur. De datum is nog niet bekend, maar zal hoogstwaarschijnlijk na de begrotingsbehandeling in DNA gebeuren.
Frankie Koffie, Caricom-jeugdambassadeur, zegt dat de leden wel bevoegd zijn om te werken. De Caricom Youth Officers zijn al geïnstalleerd door de minister van Sport- en Jeugdzaken. ‘Eind deze maand zullen de 15 Youth Officers een training volgen die zal bijdragen tot efficiënter werken. We kunnen niet zo met ze in zee gaan, alvorens wat tools aan te reiken’, zegt Koffie.
Op 21 en 22 januari is er de Caricom Youth Action and Development Plan Conferentie georganiseerd in Guyana. Suriname is daarbij ook uitgenodigd. ‘Of Suriname zal participeren is niet zeker, omdat de uitnodiging laat binnen is gekomen’, zegt Koffie. Intussen hebben al acht Caricom-landen bevestigd te participeren.
Deze keer ligt de organisatie van de Antidiscriminatieweek in handen van de nieuwe Caricom Youth Ambassadors. ‘De bedoeling is dat dit jaar elke activiteit evenveel aandacht krijgt als de Antidiscriminatieloop. Het is een reeks van activiteiten, maar de voorgaande jaren kreeg alleen de loop veel aandacht’, zegt Koffie.
Ondanks de jongeren nog niet zijn geïnstalleerd, zitten ze niet stil. Zo staan schoolbezoekjes op het programma van de Caricom Youth Ambassadors. De schoolbezoekjes zullen beginnen vanaf mulo.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!