Ontkennende woninginbreker gaat voor twee jaar achter tralies

De voorlopig in vrijheid gestelde Ewald verliet de rechtszaal met een opgelucht gevoel nadat de kantonrechter hem integraal had vrijgesproken. Kantonrechter Robbert Praag deed op woensdag 8 januari uitspraak in een diefstalzaak waarbij twee mannen, Ewald en Clarence Pools, verdacht werden van diefstal. Ten aanzien van het bewijs tegen de verdachte Ewald vond de rechter dat de overtuiging niet aanwezig is en sprak hem wegens gebrek aan bewijs vrij. Het bewijs in de zaak tegen de verdachte Pools is wel geleverd. De onderzoekende rechter gaf te kennen dat de handelingen van Pools duidelijk op de bewakingscamerabeelden te zien zijn. Ondanks dit alles zou Pools voet bij stuk houden dat hij onschuldig is. De magistraat achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde Pools tot een celstraf van twee jaar met aftrek. Uit zijn inlichtingenstaat blijkt dat de veroordeelde een recidivist is. De gevangenhouding van Pools blijft gehandhaafd totdat hij zijn opgelegde straf heeft uitgezeten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!