Bromfietser Kisoensingh ernstig aan toe

De 55-jarige bromfietser Kisoensingh is er ernstig aan toe. Hij raakte maandagochtend betrokken bij een zware aanrijding aan de Parabirsinghweg in het district Nickerie. In een gesprek met Dagblad Suriname deelt de bezorgde dochter mee dat haar vader fracturen over zijn gehele lichaam heeft opgelopen. Uit het visum van de arts blijkt dat het slachtoffer fracturen heeft aan zijn bekken en sleutelbeenderen. Daarnaast zijn de rechterribben totaal kapot en ook enkele ribben van de linkerkant. Uit het rapport van de arts blijkt dat de longen en nieren van het slachtoffer zijn aangetast. Hij heeft een perforatie opgelopen aan zijn rechterlong. ‘Mijn vader was na de zware aanrijding bij bewustzijn tot dinsdag. Momenteel is hij onderworpen aan een beademingsapparaat, omdat hij niet meer zelf kan ademen’, aldus de dochter. Van de behandelende arts vernam de familie dat zij veel geduld moet betrachten en bidden voor de patiënt.
Na de aanrijding klaagde Kisoensingh van pijnen over zijn gehele lichaam. Wat hij aan zijn familie kon vertellen, is dat de autobestuurder over hem heen was gereden.
Het slachtoffer werd met een privé gecharterd vliegtuig vervoerd naar het ziekenhuis. Volgens de dochter hadden zij in eerste instantie contact gemaakt met de Hi-Jet, die US$ 5000 vroeg voor dit transport. De familie kon dit niet zo snel opbrengen. Zij charterde een privé vliegtuig voor SRD 3.000. De emotionele dochter zegt aan de krant dat zij hoopt dat haar vader snel herstelt en weer thuis komt. ‘Wat ik heel erg vind, is dat de familie van de veroorzaker althans de autobestuurder geen notitie heeft genomen van de gezondheidssituatie van mijn vader.’ In een voorgesprek met gewestelijk politiecommandant van Nickerie, Stanley Benschop, gaf hij de krant te kennen dat hangende het verdere onderzoek het rijbewijs van de autobestuurder is ingevorderd. De autobestuurder vertoonde tekenen van een lichte verlamming. Dit werd opgemerkt door zijn loopgedrag.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!